* Četvrtak, 16. maj u 14.00  - STUDENTSKI KULTURNI CENTAR - MALA SALA BRATE, ŠTA SI ZADNJE PROČITAO?  O književnosti za tinejdžere, povodom romana „Marija Modiljani“ autorke Vesne Aleksić

 učestvuju: Lidija Nikolić, Kosta Milovanović, Marija Golinger, Aleksandra Nikolić i autorka. Roman Vesne Aleksić „Marija Modiljani“ namenjen je adolescentima, dakle onoj posebnoj populaciji za koju se najređe piše! Iako je odmah po prvom objavljivanju u Novom Sadu 1999. godine dobio nagradu „Rade Obrenović“ kao najbolju roman za mlade, on nikada nije UŽIVO  predstavljen svojoj pravoj, uzrasnoj čitalačkoj publici u ovoj zemlji. U međuvremenu je ovaj roman doživeo još dva izdanja, upoznala ga je publika u Kanadi. U Berlinu je održano nekoliko susreta sa nemačkim srednjoškolcima povodom ovog romana gde je predstavljen kao roman koji je inspirisan problemima u društvu. Ti problemi, nažalost, i danas su aktuelni i mogu se definisati u dve reči - MLADI ODLAZE! Mladi odlaze iz ove zemlje ili se tek spremaju da odu. Kroz priču mlade devojke Marije, prepoznaćemo večnu dilemu mladalačkog doba - da li se boriti ili se smoriti? Svaki adolescent je LOVAC U ŽITU, i dok sanja, i dok se bori, i dok odlučuje, i dok menja svet - neka to čini kao čitalac, kao neko ko vidi i traži sebe u ogledalu prave literature... Nije naodmet i tako upoznavati svet! 

 

Vesti

* U Nemačkoj je izašlo i 2. izdanje knjige "Ich heiße Jelena Schumann" -
prevod naše knjige "Ja se zovem Jelena Šuman" i to u novom ruhu
Read more...
* AKCIJA - Knjižara Pop up - Kulturni centar Beograda : U prodaji su knjige sa popustom
Read more...
* Četvrtak, 16. maj u 14.00  - STUDENTSKI KULTURNI CENTAR - MALA SALA
BRATE, ŠTA SI ZADNJE PROČITAO?

 O književnosti za tinejdžere, povodom romana „Marija Modiljani“ autorke Vesne Aleksić

Read more...

 

 *  Dečje Odeljenje NB Bor 

Na našu veliku radost, Vesna Aleksić dolazi u Bor 23. aprila. Jedva čekamo da je upoznamo!

Pogledajte slike sa našeg druženja...  

Read more...
Pogledajte slike sa druženja Vesne Aleksić i najmladjih u Boru

 

Read more...
* Promocija knjige Vesne Aleksić "Marija Modiljani"

vesna aleksic promocija

* Nova izdanja

Posle dužeg perioda u izdanju Senzal Trade iz Beograda izašle su ponovo nekad omiljene knjige "Ja se zovem Jelena Šuman", "Brbljivo srce" - Nastavak priča o Jeleni Šuman i roman za mlade "Marija Modiljani". 

* Vesna Aleksić, pedagog i pisac za decu i mlade govori o prosečnom srednjoškolcu na
 osnovu svojih književnih susreta po školama... 
Bez obzira iz kog socijalnog i kulturnog miljea dolazi, prosečan srpski srednjoškolac obavezno ima brzu internet vezu, kako bi bio u toku sa savremenim zabavnim standardima, a daleko je više filmski nego književno informisan.
www.telegraf.rs