Käpt´n Book

U okviru festivala namenjenog popularisanju čitanja kod dece „Käpt´n Book“ Lesefest u Bonu, 54 autora se tokom dve nedelje družilo sa decom. Među njima i Vesna Aleksić, jedan od 4 strana autora koji su gostovali na festivalu, predstavljajući deci pored ostalog i Jelenu Šuman, njena razmišljanja i avanture. Tokom te dve nedelje održano je oko 500 manifestacija na 170 različitih mesta (u vrtićima, bibliotekama, kulturnim centrima, muzejima, pozorištima, pa čak i na “piratskom brodu”.  

     

 

*AKCIJA - Knjižara Pop up - Kulturni centar Beograda : U prodaji su knjige sa popustom

* Cetvrtak, 16. maj u 14.00 - STUDENTSKI KULTURNI CENTAR - MALA SALA

BRATE, ŠTA SI ZADNJE PROCITAO? O književnosti za tinejdžere, povodom romana „Marija Modiljani“ autorke Vesne Aleksic ucestvuju: Lidija Nikolic, Kosta Milovanovic, Marija Golinger, Aleksandra Nikolic i autorka
Roman Vesne Aleksic „Marija Modiljani“ namenjen je adolescentima, dakle onoj posebnoj populaciji za koju se najrede piše! Iako je odmah po prvom objavljivanju u Novom Sadu 1999. godine dobio nagradu „Rade Obrenovic“ kao najbolju roman za mlade, on nikada nije UŽIVO predstavljen svojoj pravoj, uzrasnoj citalackoj publici u ovoj zemlji. U meduvremenu je ovaj roman doživeo još dva izdanja, upoznala ga je publika u Kanadi. U Berlinu je održano nekoliko susreta sa nemackim srednjoškolcima povodom ovog romana gde je predstavljen kao roman koji je inspirisan problemima u društvu. Ti problemi, nažalost, i danas su aktuelni i mogu se definisati u dve reci - MLADI ODLAZE! Mladi odlaze iz ove zemlje ili se tek spremaju da odu. Kroz pricu mlade devojke Marije, prepoznacemo vecnu dilemu mladalackog doba - da li se boriti ili se smoriti? Svaki adolescent je LOVAC U ŽITU, i dok sanja, i dok se bori, i dok odlucuje, i dok menja svet - neka to cini kao citalac, kao neko ko vidi i traži sebe u ogledalu prave literature... Nije naodmet i tako upoznavati svet!

Pogledajte slike sa druženja Vesne Aleksic i najmladjih u Boru

* Decje Odeljenje NB Bor

Na našu veliku radost, Vesna Aleksic dolazi u Bor 23. aprila. Jedva cekamo da je upoznamo!

* Vesna Aleksic, pedagog i pisac za decu i mlade govori o prosecnom srednjoškolcu na osnovu svojih književnih susreta po školama...

Bez obzira iz kog socijalnog i kulturnog miljea dolazi, prosecan srpski srednjoškolac obavezno ima brzu internet vezu, kako bi bio u toku sa savremenim zabavnim standardima, a daleko je više filmski nego književno informisan.

www.telegraf.rs

* Promocija knjige Vesne Aleksic "Marija Modiljani"

vesna aleksic promocija

* Nova izdanja

Posle dužeg perioda u izdanju Senzal Trade iz Beograda izašle su ponovo nekad omiljene knjige "Ja se zovem Jelena Šuman", "Brbljivo srce" - Nastavak prica o Jeleni Šuman i roman za mlade "Marija Modiljani".